Detoks diyeti nedir? Nasıl yapılır? 3 günlük örnek detoks diyeti listesi…
Detoks diyeti, vücutta biriken toksinleri atmayı kolaylaştırdığı gibi hızlı bir şekilde yağ yakmayı da daha kolay hale getirmektedir. Detoks diyeti özellikle dengesiz beslenme, stres, çevre koşulları ve yağlı yiyecekler tüketilmesi sonucunda vücutta biriken toksin maddeleri vücuttan atmaya yardım eder. Peki detoks diyeti nasıl yapılır? Örnek bir 3 günlük detoks diyeti listesi nasıl olmalıdır?
Detoks son günlerde adını çokça duyduğumuz bir ifade oldu. Kısaca vücudu toksinlerden arındırma olarak açıklanan detoks, çok farklı şekillerde uygulanabilir. Günümüzde çok popüler olan detoks diyeti, zayıflama, sağlıklı kalma, vücuttaki toksik maddeleri vücuttan atma gibi amaçlarla yapılmaktadır.

Detoks diyeti nedir? Nasıl yapılır? 3 günlük örnek detoks diyeti listesi…
DETOKS DİYETİ NEDİR?
Detoks diyeti, vücuttaki toksik maddeleri vücuttan uzaklaştırma ve yağ yakmak için uygulanan bir ödem atma yöntemidir. Detoks diyetlerini düzgün yaptığınız taktirde sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
DETOKS DİYETİ NASIL YAPILIR?
Detoks diyeti yaparken uymanız gereken birkaç kural vardır. Bu kurallardan bazıları;
Ödem atmak sanıldığı kadar kolay değildir. Vücuttaki ödemden kurtulabilmek için günde 2 litreden fazla su içmelisiniz.
Diyet sürecinde kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız.
Tuz çok büyük bir ödem tutucudur. Diyet sürecinde tuzu olabildiğince az tüketmelisiniz.
Günde en az 45 dakika yürüyüş yapmalısınız.
C vitamini su kaybını azaltır. Bol bol narenciye tüketmelisiniz.
Haftada 3 gün ızgara kırmızı et, beyaz et ya da balık yemelisiniz.
3 GÜNLÜK DETOKS DİYETİ LİSTESİ

3 günlük detoks diyeti yapabilmek için güne başladığınız zamanda, uyandıktan sonra aç karnına bir bardak ılık su içilmeli, suyun içerisinde de limon sıkılmalıdır. Ardından yine aç karnına 3-4 adet kuru meyve tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu durum vücudunuzdaki toksik maddeleri atmanızı kolaylaştırır.
Kahvaltı:
Kahvaltıda 1 bardak şekersiz narenciye suyu ya da bitki çayı tüketebilirsiniz.
Öğle:
Öğle yemeklerinde 1 kâse sebze çorbası, 1 tabak zeytinyağlı taze fasulye yemeği, 4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur pilavı, az yağlı ya da yağsız salata (dilediğiniz kadar) ve 3 porsiyon meyve tüketebilirsiniz.
İkindi:
İkindi öğününde haşlanmış mısır ya da bir avuç kuru yemiş tüketebilirsiniz.
Akşam Yemeği:
Öğlen menüsü ile muadil olarak ilerlemelisiniz. Öğle yemeğinde yediğiniz zeytinyağlı sebzeleri değiştirerek akşam yemeğinde tüketebilirsiniz.