Özellikle Kadınları Mutlu Eden Üç Efsane Buluş…
Tasarımcılar hayatımızı kolaylaştıracak binlerce faydalı araç gereç üretmekte. Her yıl, her ay ve neredeyse her gün birbirinden ilginç ve güzel tasarımlar hayatımıza giriyor. İşte özellikle kadınların işini kolaylaştıran üç dev icat…
1-Çamaşır Makinesi

Özellikle Kadınları Mutlu Eden Üç Efsane Buluş…
20. yüzyılda çoğu kadın büyük tencere kaynar su ve bir fırçalama tahtası kullanarak tüm gününü aile bireylerinin kıyafetlerini elle yıkamaya ve kurutmaya ayırırdı. O zamanlarda sadece şanslı bir kadın çamaşırları kurutmak için bir ipe asmadan önce fazla suyu çıkarmak için bir el koluyla çalıştırılan bir sıkma makinesine sahip olabilirdi. Tüm yıkama işlerinin üstesinden gelmek genellikle saatlerce yoğun bir çalışma gerektiriyordu.
Çiftlik ekipmanı üretiminde çalışan Frederick Maytag bir buluş düşünene kadar bu zorluklar devam etti.Maytag 1907’de şirketin tarımdaki büyük döngüsel dalgalanmalardan kurtulmasına yardımcı olacak ve satış yapacak yeni ürünler arıyordu. Çiftlik kadınlarının yükünü hafifletmek için tasarlanmış elle çalıştırılan bir çamaşır makinesi üretmeye başlar. 1911’e gelindiğinde, yeni buluşa güç sağlamak için elektrik veya benzin kullanmanın bir yolunu bulur. Modern çamaşır kurutma makinesi ise çamaşır makinesinin icadından kısa süre sonra ortaya çıktı.
2-Elektrikli Ütü

Ağır metal ütüleri ocakta veya ateş üzerinde ısıtmak ve buruşmuş giysileri düzeltmek için soğuyunca tekrar ısıtmak, elde yıkamaktan bile daha fazla zaman alıyordu. Bu nedenle sayısız mucit buna bir çözüm yolu bulmak için kolları sıvadı.
New York’tan Henry W. Seely, 1882’de bir elektrikli ütü için ilk patenti aldı. On yıl sonra yapılan ütüde yenilikler kullanıcıların ısı seviyesini kontrol etmesini ve yanık izlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmayı başarmıştı. Terzi ve mucit Sarah Boone, bu yeni buluşu daha da kullanışlı hale getirmenin bir yolunu buldu. Günümüzün ütü masası için bir prototip tasarladı ve 1892’de patent alan ilk siyahi kadınlardan biri oldu.
3-Bulaşık Makinesi

Ticari olarak başarılı ilk bulaşık makinesini icat eden isim, Josephine Cochran. 1886’da, cinsiyetini gizlemek için başvuruda tam adının yerine baş harflerini kullanarak su basıncına dayanan cihazı için ilk patentini aldı. Cochran, Illinois, Shelbyville’deki ailesinin evinin bitişiğindeki bir kulübede bir prototip oluşturma konusunda yardım için tamirci George Butters’la beraber çalıştı.
1893’te Garis-Cochran bulaşık makinesi, Chicago’daki Dünya Fuarı’nda jüri tarafından “en iyi mekanik yapı, dayanıklılık ve çalışma alanına uyum” adında bir ödül kazandı. 1898’de Cochran kendi fabrikasını açmıştı ve bir bulaşık makinesinin maliyeti 300 doları aşıyordu. O zamanki müşterilerinin çoğu otel ve restoranlardı.