Mısır Piramitleri Hakkında Bilinmeyen Sıra Dışı Gerçekler…
Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan nasıl yapıldıkları hâlâ çözülemeyen yapılar. Ülkede 100’den fazla piramit var. Bunların çoğu Eski Krallık Dönemi’nden Orta Krallık Dönemi’ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiş.
Bilinen en eski Mısır piramitleri Memfis’in kuzeybatısındaki Sakkara’da bulunur, ancak Birinci Hanedanlık dönemine tarihlenen sadece bir basamak piramit benzeri yapı Sakkara’da bulunmuştur: Firavun Anedjib’in saltanatına atfedilen Mastaba 3808.
Yazıtlar ve dönemin diğer arkeolojik kalıntıları, daha başkalarının da olabileceğini düşündürüyor. Bunlar arasında en erken olanı, Üçüncü Hanedanlık döneminde MÖ 2630-2610 tarihleri arasında inşa edilen Zoser Piramidi’dir.
Bu piramit ve onu çevreleyen kompleks, genellikle işlenmiş duvar işçiliğiyle inşa edilmiş dünyanın en eski anıtsal yapıları olarak kabul edilir.
En bilinen Mısır piramitleri Gize’de yer almaktadır. Gize piramitlerinin birkaçı şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük yapılar arasında sa3030yılıyor.
Bunlardan en büyüğü Keops Piramidi olup Dünyanın Yedi Harikası arasında tek ayakta kalan yapıdır.
Ayrıca bu yapılar dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapıları. Bazı kaynaklarda yapımda çalışan işçilerin piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten sonra öldürülmüşler iddiası da yer alıyor.
Özellikle Gize Piramitlerinin en büyüğü olan ‘Keops Piramidi’ şu ana kadar zarar görmeden ayakta duran, ‘Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak görülmektedir.
İşte şaşırtan gerçekler;
Mısır piramitleri kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya, doğum ve tahta çıktığı günler olmak üzere yılda iki defa güneş girmektedir.
Piramitlerin içerisinde ultra sount, radar ve sonar gibi cihazların çalışmamaktadır.
Mısır piramitlerinin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
Keops Piramidinin yüksekliğinin bir milyarla çarpımı yaklaşık dünya ile güneş arasındaki mesafeyi verir. Bitkiler piramit içerisinde daha hızlı büyümektedir.
Çöp bidonu içerisindeki yemek artıkları piramitlerde hiç koku yaymadan çürümektedir.
Mısır piramitleri dünya haritası düz olarak esas alındığında dünyanın merkezinde bulunmaktadır.
Piramitlerin içerisindeki süt birkaç gün geçtikten sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelmektedir.
Mumyalarda radyoaktif madde olduğu için mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
Piramidin içerisine bırakılan su beş hafta bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
Bazı Gül Haç ve mason ekolleri, büyük piramidin ritlerdeki derecelerine inanırlar.
Piramitler Orion takım yıldızlarının dünyadan M.Ö. 1500 yılındaki göründüğü açıda inşa edilmişlerdir.
Piramitlerin bazı odalarının içerisinde ne olduğuna dair bir bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde dönüp durdular ama içine göremediler.